DEN BUDOUCÍCH TŘÍD

Loni jsme zavedli tuto krásnou tradici. Nejen že přizýváme předškoláčky několikrát do roka do školy, ale vzhledem k tomu, že máme spojené třídy a děti se v „partách“ mění, párkrát ke konci roku máme „den budoucích tříd“. (Máme 1. a 2. třídu, 3. třídu, 4. a 5. třídu. Děti se tedy během v rámci tříd prolínají. Prvňáci a druháci se znovu potkají jako čtvrťáci a páťáci.)
Cílem těchto dní je naladit se na sebe navzájem a na to, co děti čeká příští rok. A kde se nejlépe propojuje? No přeci v přírodě. Všechny budoucí třídy vyrazily na výpravu.
A páťáci měli navíc zodpovědnost sami za sebe, jako příprava k přechodu na druhý stupeň. Dostali instrukce k okruhu možného pohybu, čas návratu a „spojující“ úkol na cestu. Ze své vlastní iniciativy ještě po cestě pracovali na programu školního tábora, který mají na starosti.
Krásně bylo … sice jsme měli pár úkolů, ale také spoustu času a prostoru využít to, co zrovna přijde. Takže budoucí třeťáci například: ochutnávali jedlé rostliny, chodili bosky a říkali si, jak je zdravé dotýkat se půdy, jak jsou houby propojené se stromy, o psech, pletli z ostřice a taky si hodně povídali jeden s druhým…
Může jít o obrázek 5 lidí

Máte zájem o pravidelné informace o škole?

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Svobodná škola Chotěboř na Facebooku