Adaptační tábor Cesta do pravěku

V polovině prázdnin si děti budoucí 3. C na Horním Mlýně užily pravěk. Vyzkoušely si sběr “bobulí”, výrobu nástrojů, zbraní, nádob a sošek z hlíny, lov, stavbu obydlí, šití oblečení. Zpívaly pravěké písně, hrály na přírodní nástroje, luštily kamínkovou obrázkovou šifru. Každý den se rozhýbaly pravěkou rozcvičkou, popřály si k jídlu pravěkým pokřikem, četly tematické příběhy z knihy O Človíčkovi. Poslední den byl nejnáročnější, plný emocí při hře “potravní řetězec”. Hru děti vzdávaly a zase se přidávaly, ale zjistili jsme, že nás nakonec hodně naučila. Tento den bylo také potřeba více spolupracovat v pravěké rodině a i díky tomu jsme získali nová přátelství.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na další fotky se podívejte do fotogalerie.

Adaptační tábor byl i tentokrát fajn akcí, kde se vzájemně poznali stávající a nově přicházející děti i jejich rodiče a také tým pedagogů, letos v nové sestavě.
Mgr. Eva Pospíchalová  bude se svou bohatou praxí (osobnostně-sociální výchova, enviromentální výchova, Hejného matematika, kritické myšlení ad.) určitě skvělou posilou. Naše sdružená třída má od září 23 žáků v 1.-5. ročníku. Těšíme se, co nový školní rok přinese!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Máte zájem o pravidelné informace o škole?

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Svobodná škola Chotěboř na Facebooku