Svobodná škola Chotěboř od září jako alternativní třída ZŠ Buttulova

Na konci srpna proběhl v Sychrově u Vilémova týdenní adaptační příměstský tábor Poselství od protinožců. Společně se tu seznámili stávající žáci, ti kteří přistupují od září, průvodci i všichni rodiče. Parta parádních lidí, velkých i malých se zvětšuje a roste. Svobodná škola Chotěboř vstupuje do třetího školního roku a čekají nás nové věci.

Někteří z našich školáků - domorodců na táboře IMG_0767 IMG_0770 IMG_0701 

V roce 2016 jsme začínali se šesti žáčky, letos v září jich je už 17. A díky tomu je možné realizovat plán, který jsme už před dvěma lety diskutovali s paní ředitelkou Kőnigsmarkovou. Svobodná škola Chotěboř se od letošního září stává alternativní třídou ZŠ Buttulova, se slovním hodnocením, s vlastním ŠVP. Podobný model už funguje na více školách v republice, jsou to například klasické školy s waldorfskými nebo montessori třídami. Naše děti jsou v tuto chvíli žáky sdružené třídy 2. C, která zahrnuje více ročníků najednou, v našem případě 1. až 4. třídu.
Tým pedagogů se rozrostl o Magdu Hübnerovou. Své zázemí máme, stejně jako minulý školní rok, v podkrovní třídě ZŠ Buttulova. Naší prioritou je radostné učení plné pohybu a prožitků. Proto značná část výuky probíhá venku v přírodě. Děti tráví čas ve věkově smíšeném kolektivu, na specifické činnosti se dělí podle pokročilosti do skupin. Jsou spokojené. A my si moc vážíme otevřeného a přátelského přístupu paní ředitelky Kőnigsmarkové a jsme šťastní, že se nabídka veřejného vzdělávání v Chotěboři rozšiřuje a rodiče mají možnost vybrat pro své dítě způsob vzdělávání, který je jim nejbližší. Těšíme se na spolupráci a věříme, že propojení se ZŠ Buttulova přinese oběma
stranám pozitivní podněty!

_IMG1501 _IMG1502 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Máte zájem o pravidelné informace o škole?

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Svobodná škola Chotěboř na Facebooku